eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Nästan 3000 arbetslösa i kommunen

Sedan i mars har antalet arbetslösa ökat med över 1000 personer.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om den ökande arbetslösheten i kommunen, nu är den nästan uppe i 3000 personer rapporterar SVT Stockholm.
– Vi pratar ju om 1000 personer som nu står utan arbete till följd av pandemin, så kommunen drabbas ju både av mindre skatteintäkter och på lång sikt av ökade kostnader för försörjningsstöd, säger Mikael Brant-Lundin, förvaltningschef på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Sigtuna, till SVT Stockholm

Det är den högsta nivån när det gäller arbetslöshet sedan 90-talet. Det mesta härleds till flyget och besöksnäringen som går på sparlåga. Arbetslösheten ökar med nästan 60 procent enligt Mikael Brant-Lundin.
– Sigtuna är tydligt och klart mer drabbat än den genomsnittliga kommunen och därför borde vi också få ett riktat stöd som hjälper oss och våra invånare, men än så länge har vi inte fått gehör för det, säger han enligt SVT Stockholm.

Sigtuna kommun begärde krisstöd av regeringen på 660 miljoner kronor i våras, det fick ingen gehör utan regeringen hänvisade till de insatser som redan satts igång där företag och personer som drabbats av arbetslöshet generellt kan söka.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
mp_eu_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out