sap_feb_pan

Nästan 22 miljoner reste via Arlanda

Stockholm Arlanda Airport avslutade 2023 med en imponerande ökning av resenärer, som steg till närmare 22 miljoner totalt sett under året, en massiv 19-procentig ökning jämfört med 2022. Denna tillväxt markerade en betydande ökning av utrikes- och inrikesresande.

centrum_artikel_host

Utrikesresandet sköt i höjden med 20 procent, överskridande 18 miljoner resenärer, medan inrikesresandet ökade med 13 procent och nådde över 3,5 miljoner resenärer. December månad bidrog också till denna framgång med över 1,5 miljoner resenärer, en ökning med 3 procent jämfört med föregående år.

I detaljerna för december noterades en ökning på 7 procent i utrikesresandet till drygt 1,3 miljoner resenärer, medan inrikesresandet minskade med 12 procent och landade på nära 250 000 resenärer.

Under året såg Stockholm Arlanda Airport tillkomsten av nära 40 nya flyglinjer och 9 nya destinationer, med en betydande del av denna expansion fokuserad på Arlanda. Främst ansvariga för denna tillväxt var flygbolagen SAS, Ryanair och Eurowings.

SAS gjorde särskilt betydande öppningar, bland annat lanseringen av Arlanda-Agadir i november. Andra framstående tillägg under året inkluderar Uniteds återkomst med en linje mellan New York och Arlanda, etableringen av Wizz Air under hösten samt Royal Jordanian Airlines som introducerade en linje till Amman.

En betydande förbättring för resenärerna var den nya moderna säkerhetskontrollen i Terminal 5 på Arlanda, vilket markant förkortade väntetiderna. I december låg genomsnittlig väntetid för resenärer som passerade den nya säkerhetskontrollen under 2 minuter.

Stockholm Arlanda Airport stärkte sin position som en central knutpunkt för resenärer, med en markant tillväxt i antalet passagerare både inrikes och utrikes, och fortsätter att locka fler flygbolag och destinationer till sin plattform.

foraldranatverk_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

connys_helsida
steningekompani_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

pantamera_avc_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
connys