valstadagen_pan
Foto: Norrtälje kommun

Nästan 150 fall förra veckan

148 nya fall av covid-19 konstaterades i kommunen förra veckan vilket är den högsta nivån sedan jul.

centrum_artikel_host

Antalet covidfall i kommunen är nu uppe på samma nivåer som under den så kallade andravågen i november/december. 148 fall konstaterades bland kommuninvånare. Totalt under pandemin har 2633 personer drabbats av covid-19. 84 personer har avlidit med covid-19.

Fortfarande är det cirka 2 av 3 avlidna som bott på särskilt boende eller haft hemtjänst. 32 personer har avlidit som bodde i särskilt boende och 23 har haft hemtjänst.

På regionnivå var det vecka 8 6336 fall vilket var en ökning för tredje veckan i rad. I Stockholm har nu 157 123 personer drabbats av covid-19 och 3894 personer har avlidit. Förra veckan vårdades 21 personer på intensiven.

elon_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Nyheter En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

valstadagen

Café får böta för myrinvasion

Nyheter Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

ica_helsida
centrum_host_helsida

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

joes-helsida

Morgonkollen

Nyheter I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

pantamera_avc_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

mp_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
mp_outsider
student_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
valstadagen_outsider
ica_outsider
connys