sap_feb_pan
Foto: Norrtälje kommun

Nästan 150 fall förra veckan

148 nya fall av covid-19 konstaterades i kommunen förra veckan vilket är den högsta nivån sedan jul.

centrum_artikel_host

Antalet covidfall i kommunen är nu uppe på samma nivåer som under den så kallade andravågen i november/december. 148 fall konstaterades bland kommuninvånare. Totalt under pandemin har 2633 personer drabbats av covid-19. 84 personer har avlidit med covid-19.

Fortfarande är det cirka 2 av 3 avlidna som bott på särskilt boende eller haft hemtjänst. 32 personer har avlidit som bodde i särskilt boende och 23 har haft hemtjänst.

På regionnivå var det vecka 8 6336 fall vilket var en ökning för tredje veckan i rad. I Stockholm har nu 157 123 personer drabbats av covid-19 och 3894 personer har avlidit. Förra veckan vårdades 21 personer på intensiven.

connys_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

sportlov
fritidsbanken_sportlov
spedition_helsida
steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

foraldranatverk_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider