vinter_pan
Här ska stationen liggaFoto: Brankåren Attunda

Närmar sig byggstart för brandstation

Den nya brandstationen i Märsta vid Tullen kommer närmare byggstart: - En av våra högsta prioriteringar är att våra invånare ska kunna bo, leva och verka i en trygg och säker kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel_host

märsta.nu har rapporterat om den nya brandstationen centralt i kommunen vid ”Tullen”. Nu närmar det sig byggstart:
– En av våra högsta prioriteringar är att våra invånare ska kunna bo, leva och verka i en trygg och säker kommun. Därför välkomnar vi den nya mer centrala placeringen, som innebär att fler kommer att kunna få hjälp fortare än idag, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen har velat få till en ny brandstation för att räddningstjänst snabbt och effektiv ska kunna åka ut på larmen.
– Vi har ett nära och bra samarbete med Brandkåren Attunda och beslutet av placeringen av den nya brandstationen har skett i samförstånd, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

När den nya brandstationen invigs kring 2022 kommer den station som finns i Sigtuna att läggas ner och fastigheten att säljas. Kolstaverksamheten flyttas till Märsta och minimibemanningen ökar med en person.
– Det här blir en mer hållbar och kvalitetssäkrad lösning, som innebär kortare insatstider framför allt för invånarna i Märsta och Sigtuna tätort. Den centrala placeringen gör det möjligt för oss att serva kommuninvånarna på ett snabbt, effektivt och bra sätt, säger Martin Öhrstedt, Brandkåren Attundas förbundsdirektör och räddningschef.

Utöver räddningsverksamheten arbetar en station med skolutbildningar, hembesök och informationskampanjer.
– Med den nya brandstationen bygger vi en för framtiden hållbar och modern räddningstjänst där Brandkåren Attunda med denna satsning, kommer bidra till att skapa ett säkrare och tryggare Sigtuna, fortsätter Öhrstedt.

ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

wenngarn_helsida
defacto_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

vinter_helsida
oppethus_dec

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

connys_helsida
storemore_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

pantamera_avc_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

joes-helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
pantamera_out
oppethus_out
storemore_out
wenngarn_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
joes_outsider
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider