valstadagen_pan
Här ska stationen liggaFoto: Brankåren Attunda

Närmar sig byggstart för brandstation

Den nya brandstationen i Märsta vid Tullen kommer närmare byggstart: - En av våra högsta prioriteringar är att våra invånare ska kunna bo, leva och verka i en trygg och säker kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel_host

märsta.nu har rapporterat om den nya brandstationen centralt i kommunen vid ”Tullen”. Nu närmar det sig byggstart:
– En av våra högsta prioriteringar är att våra invånare ska kunna bo, leva och verka i en trygg och säker kommun. Därför välkomnar vi den nya mer centrala placeringen, som innebär att fler kommer att kunna få hjälp fortare än idag, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen har velat få till en ny brandstation för att räddningstjänst snabbt och effektiv ska kunna åka ut på larmen.
– Vi har ett nära och bra samarbete med Brandkåren Attunda och beslutet av placeringen av den nya brandstationen har skett i samförstånd, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

När den nya brandstationen invigs kring 2022 kommer den station som finns i Sigtuna att läggas ner och fastigheten att säljas. Kolstaverksamheten flyttas till Märsta och minimibemanningen ökar med en person.
– Det här blir en mer hållbar och kvalitetssäkrad lösning, som innebär kortare insatstider framför allt för invånarna i Märsta och Sigtuna tätort. Den centrala placeringen gör det möjligt för oss att serva kommuninvånarna på ett snabbt, effektivt och bra sätt, säger Martin Öhrstedt, Brandkåren Attundas förbundsdirektör och räddningschef.

Utöver räddningsverksamheten arbetar en station med skolutbildningar, hembesök och informationskampanjer.
– Med den nya brandstationen bygger vi en för framtiden hållbar och modern räddningstjänst där Brandkåren Attunda med denna satsning, kommer bidra till att skapa ett säkrare och tryggare Sigtuna, fortsätter Öhrstedt.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Wenngarns_cafe_helsida
valstadagen
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

connys_helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
student_outsider
pantamera_out
nrh
valstadagen_outsider
mp_outsider