kyrka_advent _pan
Foto: Pressbild

Näringslivsmässa arrangeras i december

Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Näringslivsgalan har just avslutats inför hundratals besökare i XPO. Om dryga två månader är det nytt företagsevent, nämligen en Näringslivsmässa, 14:e december.
– Vi bjuder in till en mässa med seminarier, samtal och mingel där företagen ska få både kunskap, information och inspiration. Dessutom hoppas vi att de knyter kontakter och har trevligt tillsammans. Just ordet tillsammans är ett nyckelord i det här, säger Annika Bröms, näringslivschef.

Mässan är den del i arbetet med att förbättra näringslivsklimatet. Politiker, tjänstepersoner kommer finnas på plats för att samtala, lyssna och svara på frågor.
– Vi har en mycket högt ställd målsättning när det gäller företagsklimatet i Sigtuna kommun. Det enda sättet att nå dit är genom kontinuerlig och omfattande dialog med kommunens företag. Näringslivsdagen är en viktig pusselbit i detta arbete, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Seminarier kommer arrangeras med fokus på kommunens visioner, exploateringar och byggnationer. Man kommer diskutera ämnen som hållbarhet, kompetensförsörjning, landsbygdsfrågor samt hur näringsliv och skolan kan samarbeta.

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

agy_oppethus
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Skincity har flyttat in i nya lokaler i Rosersberg

Näringsliv Ett år efter att spadtaget tagits för Skincity har företaget nu flyttat in: - Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt, säger VD Sofie Jacobsson, Head of Supply Chain & Customer Service.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
marknaden_outsider
nrh
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent