eldsjal2024_pan
Foto: Swedavia

Nära två miljoner resenärer i juli

Trots att SAS-strejken drog ner antalet resenärer på Arlanda var det ändå nästan två miljoner som reste via Arlanda i juli.

centrum_artikel_host

Arlanda flygplats hade sina utmaningar i juli, både med säkerhetskontrollen och SAS-strejken. Nästan två miljoner resenärer räknades in varav 1,72 stod utrikestrafiken för och 204 000 inrikes. Arlandas resenärer ökade med 120 procent jämfört med förra året men är fortfarande 20 procent lägre än 2019-års nivåer, alltså före pandemin. Populäraste resmålet var London följt av Amsterdam och Helsingfors.
– Utmaningar i Europa fortsätter dock att påverka både punktligheten på våra flygplatser och leder tyvärr även till mer försenat bagage när nu fler resenärer kommer tillbaka än reser från våra flygplatser. Bagagesituationen på Arlanda är trots omständigheterna stabil och flyter på. Flygbolagens marktjänstbolag arbetar intensivt med att resenärerna ska få sitt bagage så snart som möjligt och från Swedavias sida stöttar vi med att tillhandahålla mer lokaler och personal på plats i ankomsthallen, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

spedition_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

mp_helsida_eu

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

centrum_host_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
spedition_outsider
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys