moderat_sep_pan
Foto: Swedavia

Nära två miljoner resenärer i juli

Trots att SAS-strejken drog ner antalet resenärer på Arlanda var det ändå nästan två miljoner som reste via Arlanda i juli.

centrum_artikel_host

Arlanda flygplats hade sina utmaningar i juli, både med säkerhetskontrollen och SAS-strejken. Nästan två miljoner resenärer räknades in varav 1,72 stod utrikestrafiken för och 204 000 inrikes. Arlandas resenärer ökade med 120 procent jämfört med förra året men är fortfarande 20 procent lägre än 2019-års nivåer, alltså före pandemin. Populäraste resmålet var London följt av Amsterdam och Helsingfors.
– Utmaningar i Europa fortsätter dock att påverka både punktligheten på våra flygplatser och leder tyvärr även till mer försenat bagage när nu fler resenärer kommer tillbaka än reser från våra flygplatser. Bagagesituationen på Arlanda är trots omständigheterna stabil och flyter på. Flygbolagens marktjänstbolag arbetar intensivt med att resenärerna ska få sitt bagage så snart som möjligt och från Swedavias sida stöttar vi med att tillhandahålla mer lokaler och personal på plats i ankomsthallen, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

connys_helsida

Sellpy etablerar logistiklager i Rosersberg

Näringsliv Second hand-aktören Sellpy hyr in sig i Rosersberg för sitt nya lager: - Vi är mycket glada att få genomföra denna affär tillsammans med Bockasjö. Att det dessutom är just Sellpy som flyttar in känns extra positivt då vi blir en aktör som kan vara med och påverka till en mer hållbar utveckling, säger Annika Persson, Vd och ägare Kilenkrysset Swe.

Här blir det 11 000 kvadratmeter shopping och restauranger

Näringsliv Arlandas nya tillbyggnad på terminal 5 i limträ börjar ta form: - - Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet, säger Jonas Missaoui, projektledare för verandan på Swedavia.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
näringslivsgalan

Nu ska kandidaterna utses

Näringsliv Nomineringar till Näringslivsgalan har stängt och nu ska juryn utse vinnarna i de fyra kategorierna: - Äntligen dags för Näringslivsgalan igen, som vi längtat! Kvällen då företagare och entreprenörer samlas till årets fest. Ta med medarbetare och nära när vi hyllar företagandet i Sigtunas alla delar, säger Björn Petersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

galan_outsider
pantamera_out
nrh
arbete_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider