centrum_panorama_hostshopping
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Nära nio av tio över 65 har vaccinerats

Nästan nio av tio över 65 år har påbörjat vaccineringen mot covid-19.

centrum_artikel_host

I en sammanställning från Region Stockholm framgår att nästan 9 av 10, 86 procent, över 65 år i kommunen inlett vaccinering mot covid-19. Sigtuna ligger dock i nedre delen av andelen vaccinerade över 65 vilket beror på att befolkningen en av de yngsta i länet.
– Även om vi nu ser att vaccinationen går i lite olika takt i olika områden så får vi ändå säga att de olika kommunerna och stadsdelsområdena pendlar mellan bra och fantastiskt bra. Vi är givetvis inte nöjda utan fortsätter att arbeta med en rad olika insatser för att alla invånare ska ha lika möjlighet att ta till sig korrekt information för att kunna ta ställning till erbjudandet om vaccination. Ju fler som vaccinerar sig så fort som möjligt desto fortare kan vi få ner smittspridning och antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård, säger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

 

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
connys
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
pantamera_out