socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild/Transportföretagen

Nära 900 000 reste via Arlanda

Två av tre resenärer må vara borta jämfört med sommaren 2019 men siffrorna för juli var ändå ett stort kliv framåt för flygresandet via Arlanda.

centrum_artikel_host

Arlandas katastrofsiffror under pandemin där 9 av 10 resenärer var borta är nu på väg att bli förbättras. Under juli var det 882 000 som reste via Arlanda, det innebär att man ligger cirka 67 procent under juli 2019. Det vill säga två av tre resenärer är borta jämfört med normalläget före pandemin. Jämfört med juli förra året så ökade trafiken med hela 180 procent enligt Swedavia.
– Flygtrafiken fortsätter att återhämta sig och för första gången sedan februari 2020 så hade Swedavias flygplatser under juli åter över en miljon resenärer under en enskild månad. Några av våra flygplatser hade under månaden som gick fått tillbaka drygt hälften av resenärstalen jämfört med före pandemin. Även om ljuspunkterna är många så är resandet ännu kraftigt präglat av pandemin och vi är totalt sett fortfarande långt ifrån ett nytt normalläge med drygt 60 procent färre passagerare under jämfört med 2019, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nästan 730 000 reste utrikes vilket är en ökning jämfört med förra året på 222 procent. 153 000 flög inrikes, en ökning med 71 procent. Antalet landningar i linjefart och charter uppgick till 4190 stycken vilket är plus 85 procent. Hittills i år har 17 276 plan landat exklusive frakt och privatflyg.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

eldsjal2024_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna