centrum_panorama_hostshopping
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Nära 60 000 fall på en vecka

Region Stockholm uppger att nästan 60 000 stockholmare testats positivt med covid-19 senaste veckan.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde under torsdagen rapportera att covid-19-fallen i kommunen nått rekordnivåer. I Region Stockholms 26 kommunen har det mellan fredag förra veckan och igår rapporterats in hela 59 911 fall. En ökning med 60 procent på en vecka. I vården uppges läget vara ansträngt med 529 personer på sjukhus med covid-19, 27 av dessa är i intensivvård.
– Just nu är läget i vården mycket ansträngt. Antalet smittade med covid-19 fortsätter att öka och inget tyder på en nedgång. Det är fortsatt höga sjukskrivningstal inom hela vården, liksom i det övriga samhället. Vid veckans chefläkarmöte rapporterade vårdgivare sjukfrånvaro på upp till 30 procent. Den höga sjukfrånvaron drabbar hela hälso- och sjukvården som har svårt att bemanna upp. Det blir därför längre väntetider inom vården just nu, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund menar att smittspridningen i länet är fortsatt mycket hög. Smittan är utbredd i samhället och risken att träffa någon smittad är stor.
– Därför är det viktigt att följa alla råd och rekommendationer om att stanna hemma om du känner dig sjuk, håll avstånd, jobba hemifrån om möjligt och använd munskydd vid trängsel i kollektivtrafiken.

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
ica_helsida
hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem