nationaldagen_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Nära 60 000 fall på en vecka

Region Stockholm uppger att nästan 60 000 stockholmare testats positivt med covid-19 senaste veckan.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde under torsdagen rapportera att covid-19-fallen i kommunen nått rekordnivåer. I Region Stockholms 26 kommunen har det mellan fredag förra veckan och igår rapporterats in hela 59 911 fall. En ökning med 60 procent på en vecka. I vården uppges läget vara ansträngt med 529 personer på sjukhus med covid-19, 27 av dessa är i intensivvård.
– Just nu är läget i vården mycket ansträngt. Antalet smittade med covid-19 fortsätter att öka och inget tyder på en nedgång. Det är fortsatt höga sjukskrivningstal inom hela vården, liksom i det övriga samhället. Vid veckans chefläkarmöte rapporterade vårdgivare sjukfrånvaro på upp till 30 procent. Den höga sjukfrånvaron drabbar hela hälso- och sjukvården som har svårt att bemanna upp. Det blir därför längre väntetider inom vården just nu, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund menar att smittspridningen i länet är fortsatt mycket hög. Smittan är utbredd i samhället och risken att träffa någon smittad är stor.
– Därför är det viktigt att följa alla råd och rekommendationer om att stanna hemma om du känner dig sjuk, håll avstånd, jobba hemifrån om möjligt och använd munskydd vid trängsel i kollektivtrafiken.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
connys