vinter_pan

Nära 20 000 läste märsta.nu på måndagen

Nästan 20 000 besökte märsta.nu under den händelserika måndagen: - Det var ett högtryck hela dagen och kommuninvånarna vände sig till oss för att få reda på vad som hände, säger chefredaktören Daniel Iskandar.

centrum_artikel_host

Måndagens händelser lockade cirka 19 000 läsare till märsta.nu. märsta.nu var en av få medier som kunde lokalisera mordplatsen till Märsta båtklubb tack vare tips från läsare:
– Vi har en fantastisk kontakt med er läsare och denna gång var den en läsare som vägledde oss till platsen som låg avlägset och var svårlokaliserad, berättar Daniel Iskander, chefredaktör.

Utöver 19 000 unika besök så var det nästan tre besök per användas under dagen, då det totalt räknades in över 100 000 sessioner:
– När det händer saker på byn så är vi där och rapporterar så kommuninvånarna kan ta del av viktig samhällsinformation ur ett lokalt perspektiv, fortsätter Iskandar.

Trafiken är inte en tillfällighet för märsta.nu, den har ökat konstant sedan flera år tillbaka.
– Vi har en stadig skara läsare på mellan 25-30 000 användare i veckan. märsta.nu är en naturlig kanal för kommuninvånare dagligen och det det behovet kommer redaktionen fortsätta tillgodose även framöver.

Nya lanseringar på märsta.nu skedde i höstas med märsta.nu/Bostad där fastighetsaffärer och bostadsnyheter finns dagligen.
– Bostadssajten har varit en succé med över 500 besök per dag som vill läsa om affärer och bostäder, säger Iskandar.

För annonsörerna innebär exponering på märsta.nu att man varje vecka når minst 25 000 kommuninvånare som gjort ett aktivt val att ta del av lokala nyheter. Exponering och klick för annonser är ett framgångsrecept för att öka sin omsättning som företagare i kommunen.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

storemore_helsida
vinter_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

pantamera_avc_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

ica_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
pantamera_out
connys
vinter_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna