centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

Nära 140 nya covidfall

FHM:s siffror för Sigtuna kommun visar på nästan 140 nya covid-19-fall för vecka 9 vilket.

centrum_artikel_host

Covidfallen ligger kvar på samma nivå som vecka 8 då 148 personer var provtagna med covid-19. Vecka 9 var det 138 personer i kommunen som var bekräftat smittade. I kommunen har det under pandemin konstaterats 2771 personer med covid-19, vilket är 566 per 10 000 invånare. Som mest för en enskild vecka i kommunen har det varit 213 fall vilket konstaterades före jul.

I samband med en pressträff sa statsepidemiolog Anders Tegnell att arbetsplatser är en vanlig plats för att bli smittad eftersom man träffar personer som man inte träffar annars.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
connys