sap_pan23
Foto: White Arkitekter/Sigtuna kommun

Namninsamling mot Kulturcenter på kullen

En namninsamling - initierad av Valsta Steninge stadsdelsförening och Hyresgästföreningen Sigtuna - pågår för tillfället.

centrum_artikel_host

Anledningen är de planer som finns på att ett allaktivitetshus ska byggas i Valsta och att det ska byggas någonstans på kullen eller bredvid på Valsta torg.

På torsdagens kommunfullmäktige, i samband med en fråga från oppositionsrådet Marie Axelsson, kallade Olov Holst oss som skrivit på namninsamlingen för ”Socialdemokraternas lydpersoner i Valsta”.

Så oförskämt av Olov Holst – vi betackar oss för liknande påhopp! Han känner tydligen inte alls oss Valstabor. Vi är människor som har egna åsikter och vi är absolut inte styrda av någon politiker eller något politiskt parti. Vi vill gärna ha ett allaktivitetshus, men inte på bekostnad av kullen och vårt ganska nyligen färdigställda torg.

  • Margareta Karlsson, ordförande i Valsta/Steninge stadsdelsförening

Replik från Holst:
För det första sa jag inte ”lydpersoner”. Ska man citera mig ska man göra det korrekt.
För det andra – På de bilder som spritts på t.ex. sociala medier gällande namninsamlingen återfinns idel socialdemokratiskt knutna personer. Personer som har eller har haft förtroendeuppdrag för S eller till S-knutna föreningar av olika slag.

Dessutom har oppositionsrådet Marie Axelsson själv varit drivande i den negativa kampanjen med både personliga möten i Valsta på temat ”den moderatledda kommunledningen tänker spränga bort kullen samt ett antal debattartiklar. Påståendet om att spränga bort kullen har dessutom aldrig varit sant, vi har aldrig haft för avsikt att ta bort kullen vilket kan styrkas av tjänstemän i projektgruppen. När detta stod klart för Axelsson och övriga S-engagerade personer ändrades retoriken plötsligt till att gälla torget som helhet. Protesterna handlar egentligen bara om en enda sak – S vill inte att vi genomför projektet även om de utåt försöker få det att låta som något annat. Under sina 15 år vid makten lovade de Valstaborna ett aktivitetshus men levererade aldrig på det löftet. Att vi nu gör det de lovade försöker de med alla medel stoppa. Riktigt smutsigt spel.

För det tredje – S med tillhörande lobbygrupper har aldrig presenterat ett gångbart alternativ. Det som förs fram är platsen för den gamla simhallen i Valsta. En placering som utretts men visat sig både direkt olämplig och omöjlig varför den tidigt ströks som ett alternativ. Det hade alla som nu protesterar kunnat få reda på om de bara bemödat sig om att fråga.

Kultur- och aktivitetscentret kommer byggas på torget såvida inga hinder uppstår i detaljplaneprocessen. Byggnaden kommer med både sin arkitektur och sitt innehåll tillföra Valsta centrum massor och skapa liv och rörelse på såväl torget som centrum och platserna runtomkring. Något som till stor del saknas idag. Att detta skulle tillåtas stoppas av rent partipolitiskt spel tänker kommunledningen inte tillåta. Vi har Valstabornas och Sigtunabornas bästa för ögonen, inte de egna partierna. Där skiljer vi oss markant från S.

connys_helsida

Socialliberala segrar i höstbudgeten

Insändare Regeringens satsningar under nästa år visar att Liberalerna gör skillnad i svensk politik. Vi har prioriterat skolan, det förebyggande arbetet och Sveriges klimatomställning.

hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida

repliken: Kommunledningen undviker siffrorna

Insändare Inför 2024 aviseras hela 34 miljoner kronor i nedskärningar inom skolverksamheten i Sigtuna kommun. Det motsvarar 3 % av Barn- och ungdomsnämndens hela budget. Detta är fakta och vi vill stoppa nedskärningarna.

slutreplik Kommunens medarbetare är inte gränspoliser

Insändare Naturligtvis finns det många stora utmaningar som vi som politiker behöver arbeta med så att vi får ett bättre samhälle. Det Moderaterna då vill göra är att fokusera på enskilda personer i utsatt läge och önskar transformera välfärden till att bli angivare. Den väg som den högernationalistiska regeringen slagit in på är på många sätt oerhört skrämmande.

pantamera_avc_helsida

repliken: Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Insändare Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

ica_helsida

Angiveri hör inte hemma i Sverige

Insändare Regeringen vill att offentligt anställda inom välfärden ska anmäla papperslösa. Det är ett förslag som inte hör hemma i det fria, öppna och demokratiska samhället. Vänsterpartiet ställer sig starkt kritiskt till detta och föreslog att kommunstyrelsen skulle tillskriva regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas i kommunal verksamhet. Dessvärre gick det inte igenom och det var ingen av den styrande minoritetens ledamöter som ställde sig bakom det.

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull!

Insändare Rapporteringen om flygresandets utveckling efter Covid-pandemin har ett konsekvent mönster. Researrangörernas och flygbolagens pressmeddelanden berättar om ökade volymer, fler destinationer, nya flygplan, rusning efter sistaminuten-biljetter etc och media vidarebefordrar den bilden utan nämnvärt ifrågasättande.

nrh_sigtuna

Centerpartiet jobbar för små och stora marknader

Insändare Det är på marknaden du hittar det du behöver och ibland det du inte visste du behövde. Det är här säljare och köpare möts, ibland personligen, mellan fyra ögon. Det är så jobb och tillväxt skapas. Det är viktigt med små och stora marknader, från minsta bondemarknad till världshandel.

Ge flickor och pojkar lika möjligheter att förverkliga sina fotbollsdrömmar!

Insändare Intresset för damfotboll har skjutit i höjden på senaste tiden. Det är inte särskilt konstigt med tanke på den framgångssaga vårt landslag levererat: ett VM-silver, två OS-silver och två EM-semifinalistplaceringar, för att nämna några meriter från de senaste mästerskapen. I sommar får vi återigen njuta av ett fotbolls-VM i våra blågula tröjor.

centrum_host_helsida

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar

Insändare Marie Axelsson (S) skriver i en insändare på märsta.nu om våldsutsatta kvinnors situation. Det är mycket glädjande att Socialdemokraterna äntligen brinner för att sätta brottsoffret i fokus, något som S nationellt inte gjort under många år. Låt oss kroka arm och driva frågan om att det är våldsutövaren som borde placeras utanför det egna hemmet, inte den som utsatts för våld.

joes-helsida

Låt inte bostadsbristen gå ut över våldsutsatta personer

Insändare Bostadsbristen i Sigtuna kommun och i övriga Stockholms län utgör ett allvarligt problem, särskilt för dem som lever i våldsamma relationer och söker ny bostad. Dessa människor ställs inför svåra val, inklusive att fly från sina hem och söka skydd på skyddade boenden. Tyvärr är tillgången till denna typ av boenden ofta begränsad, vilket lämnar många utan någonstans att ta vägen.

Vatten – en källa till sommarglädje!

Insändare Vatten är en förutsättning för allt liv och vårt viktigaste livsmedel. Att få uppleva friheten att simma eller bara plumsa omkring i vattenbrynet är något vi tar för självklart, liksom att badvattnet ska vara rent utan risk när barn och barnbarn får en kallsup.

defacto_helsida
adhd_kommun

Blir det någon kommunalskattesänkning, M?

Insändare I Sigtuna-valrörelserna före maktskiftet 2017 pratade Moderaterna rätt mycket om kommunalskatten. Om de fick styra, skulle Sigtunas skattesats sänkas ner mot medelnivån i Stockholms län eller i vart fall till medelnivån i angränsade kommuner.

Årsredovisning 2022

Insändare Vi lägger nu ännu ett år till handlingarna. Ett år som i hög grad präglats av mycket stora oroligheter i vår omvärld. Redan innan pandemin fanns det tecken på att världen var på väg in i en lågkonjunktur.

moderat_fokus_helsida

slutreplik: Viktigt att stärka ungdomarna

Insändare Det är sorgligt att se hur Moderaterna, som också en gång stod för arbetslinjen nu tycks ha förlorat riktningen helt när det gäller sommarjobb för ungdomarna i kommunen. I deras replik om kommunala sommarjobb visar de tydligt att de inte förstår vad det handlar om, nämligen att stärka ungdomarna och förbereda dem för det kommande arbetslivet.

Att ställa krav är att bry sig

Insändare I socialdemokraternas insändare rörande kommunala sommarjobb framkommer tydligt skillnaderna mellan våra partier. När Moderaterna ställer krav vill Socialdemokraterna återgå till kravlöshet och när Moderaterna tror att ett sommarjobb på den reguljära arbetsmarknaden är en bättre erfarenhet tror Socialdemokraterna på politiskt konstruerade jobb i kommunal verksamhet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys
socialdem_sep23_outsider