eu_valet_panorama

Munskydd införs i kollektivtrafik på vardagar

Munskydd blir krav i kollektivtrafiken efter nya riktlinjer förra veckan.

centrum_artikel_host

I fredags kom Folkhälsomyndigheten med nya rekommendationer för att minska smittspridning av covid-19. Bland dessa fanns dels att kommunerna ska stänga ner all icke-nödvändig verksamhet, som simhallar. Med anledning av det beslutet stängde bland annat Sigtuna ner ishallar och hallar.

Krav på munskydd kommer även att införas i kollektivtrafiken i och med att många återgår till arbete och skola 7 januari. En ny nationell riktlinje om användning av munskydd i kollektivtrafiken på vardagar ska tas fram, liksom en vägledning för användning av munskydd utanför vård och omsorg. Företag som driver kollektivtrafik kommer att behöva informera sina resenärer om kravet samt tillhandahålla gratis till de resenärer som inte har med sig eget. Störst behov finns i storstadsområdena.

Läs mer om nya riktlinjerna här

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider