centrum_panorama_hostshopping
Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Munskydd i kollektivtrafiken införs om en vecka

Rekommendationerna om munskydd i kollektivtrafiken träder i kraft 7:e januari.

centrum_artikel_host

Om drygt tio dagar träder rekommendation om munskydd i kraft i kollektivtrafiken. 7:e januari börjar det gälla i rusningstrafik när du reser med SL-trafiken. Rusningstrafiken är normalt vardagar mellan klockan 6-9 och 15-18. Under helger behöver man inte ha munskydd. SL uppmanar resenärer att aldrig gå ombord om det är fullt och att du som resenär är skyldig att följa personalens uppmaning, även om du blir ombedd att vänta in nästa buss. Förare kan välja att låsa dörrar och skylta om bussen till ”fullt”. Därmed sker inget insläpp.
– Detta är en välkommen helomvändning. För mig har munskydd i exempelvis rusningstrafik, liksom i andra sammanhang där det finns risk för trängsel eller är svårt att hålla avstånd, varit en självklarhet sedan länge. Jag väckte också frågetecken om Sveriges hållning i munskyddsfrågan redan i somras, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
ridskola_2020_outsider