sap_feb_pan
Mullvaden Foto: Linus Hallsénius

Mullvaden spelades in på Wenngarn

Mullvaden som sänds i Discovery spelades in på Wenngarn i Sigtuna. Ytterligare en märstabekanting, Staffan Olsson, medverkar.

centrum_artikel_host

Mullvaden går ut på att ett slottsmysterium ska lösas, tio folkkära svenskar är med om att lösa olika gåtor. Bland dessa finns Staffan Olsson, före detta märstabo och skånelaprofil. Mullvaden spelades in på Wenngarns slott i Sigtuna. Första avsnittet sändes tidigare i veckan och finns att se online på Discoverys tjänst.
– Mullvaden är en fantastisk kombination av både action och klurigheter, och våra underbara deltagare gör verkligen sitt yttersta för att tillsammans klara av tuffa utmaningar, samtidigt som de hela tiden måste misstänkliggöra och syna varandra. Det blir konstant spänning och vi hoppas att tittarna vill vara med att gissa – vem är Mullvaden?, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent på discovery+.

Under åtta avsnitt kommer deltagarna att ställas inför tuffa och kluriga utmaningar. Man ska klara så många ytmaningar som möjligt, samtidigt försöker en av deltagarna, Mullvaden, i hemlighet att sabotera för de andra. Deltagarna ska även svara på frågor om vem de tror är Mullvaden. Den som är längst från rätt svar får lämna slottets mysterier. Ju färre deltagare desto större intriger och den som håller sig kvar längst och till slut avslöjar Mullvaden vinner.

foraldranatverk_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

funkisfest_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

centrum_host_helsida

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

steningekompani_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
connys