kommun_skoterska
Karolina Windefalk (MP) uppger att styrelsen i partiet har förtroende för S. Med på bilden även Dan Rosenholm vars liberalerna redan lämnat koalitionen. Foto: Daniel Iskander

(MP) stannar i samarbete med (S)

Moderaterna bjuder in Miljöpartiet till samtal om ny kommunledning men vad märsta.nu erfar har man redan fattat beslut om att man har förtroende för Socialdemokraterna.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tagit del av ett internt mail från Miljöpartiet där det framfår att man träffat Socialdemokraterna för att höra deras version.
– Vi har naturligtvis träffat S för att höra deras version och kan konstatera att UG har vinklat reportaget så att det ser illa ut, skriver Karolina Windefalk i mailet som gick ut till medlemmarna.

Mailet går också emot det pressmeddelande som Miljöpartiet skickade ut på torsdag kväll om att man ska ha ett medlemsmöte om saken 9:e maj. Karolina Windefalk skriver att styrelsen för MP i Sigtuna kan fortsätta samarbeta med S, givet att baracken rivs och ingen illegal spelverksamhet sanktioneras, att pizzerian försvinner samt att vi kan försäkra oss att inga osunda relationer finns mellan majoritetens partier och olika entreprenörer/föreningar eller dyligt.

Sent på onsdagen meddelade Moderaterna att man bjuder in Miljöpartiet till samtal om en ny kommunledning.

Fotnot: märsta.nu har sökt Karolina Windefalk för en kommentar

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
moderat_fokus_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

hockeyskola_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

ica_helsida
joes-helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

adhd_kommun

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

pantamera_avc_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
swedol_outsider
joes_outsider
connys
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out