centrum_panorama_hostshopping
Karolina Windefalk (MP) uppger att styrelsen i partiet har förtroende för S. Med på bilden även Dan Rosenholm vars liberalerna redan lämnat koalitionen. Foto: Daniel Iskander

(MP) stannar i samarbete med (S)

Moderaterna bjuder in Miljöpartiet till samtal om ny kommunledning men vad märsta.nu erfar har man redan fattat beslut om att man har förtroende för Socialdemokraterna.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tagit del av ett internt mail från Miljöpartiet där det framfår att man träffat Socialdemokraterna för att höra deras version.
– Vi har naturligtvis träffat S för att höra deras version och kan konstatera att UG har vinklat reportaget så att det ser illa ut, skriver Karolina Windefalk i mailet som gick ut till medlemmarna.

Mailet går också emot det pressmeddelande som Miljöpartiet skickade ut på torsdag kväll om att man ska ha ett medlemsmöte om saken 9:e maj. Karolina Windefalk skriver att styrelsen för MP i Sigtuna kan fortsätta samarbeta med S, givet att baracken rivs och ingen illegal spelverksamhet sanktioneras, att pizzerian försvinner samt att vi kan försäkra oss att inga osunda relationer finns mellan majoritetens partier och olika entreprenörer/föreningar eller dyligt.

Sent på onsdagen meddelade Moderaterna att man bjuder in Miljöpartiet till samtal om en ny kommunledning.

Fotnot: märsta.nu har sökt Karolina Windefalk för en kommentar

centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna