valstadagen_pan
Karolina Windefalk vid ett av sina besök i Spanien där hon har en bostadFoto: Skärmdum/Facebook

(MP)-politiker vill minska flygandet- Flyger själv flera gånger om året

Lokalpolitikern Karolina Windefalk (MP) flyger enligt uppgift flera gånger om året till Spanien där hon har boende, samtidigt som Miljöpartiet deklarerar att flygandet måste minska.

centrum_artikel_host

Miljöpartiet går ut hårt i årets valrörelse med att flygandet måste minska, man har under den gångna mandatperioden även drivit igenom en flygskatt för att man ska försöka minska flygandet. Lokalt har det framförts synpunkter från (MP)-politiker om at Arlandas utveckling bör bromsas.

Flyger ner tre gånger om året
Samtidigt har partiets förstanamn i Sigtuna kommun Karolina Windefalk boende i Spanien. Enligt inlägg som hon själv gjort på sociala medier är hon i Spanien flera gånger om året. En normal svensk flyger sällan mer än 1-2 gånger om året, Windefalk ligger enligt källan 3-5 gånger om året:
– Hur förenligt är det här med miljöpartiets politik som hon driver, partiet säger en sak utåt men Karolina agerar på ett helt annat sätt, säger en uppgiftslämnare till mästa.nu

Ska åka kollektivt i framtiden
Karolina Windefalk medger att hon flyger till Spanien ett par gånger om året, 2-3 och inte 3-5 som märsta.nu:s uppgifter gör gällande.
– Jag kan inte försvara det, anledningen till att vi skaffade boendet var för att jag kan ta mig ner i framtiden med kollektivtrafik. Tanken är att jag ska bo där när jag är pensionär.

Har du åkt tåg dit nyligen?
– Nu flyger jag dit. Det är så klart inte bra att jag flyger tre gånger om året.

Ni uppmanar andra att flyga mindre och själv så gör du tvärtom, inser du problematiken?
– Ja absolut, det är inte bra. Jag har väntat på att jag skulle få den här frågan. Det är tänkta att jag ska bo där som pensionär och inte flyga dit.

Uppdaterad 15.42

Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

connys_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

nrh_sigtuna

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
mp_outsider
student_outsider
pantamera_out
wenngarn_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
swedol_outsider