defacto_pan2020
Simon och Charlotta Håkansson ligger bakom konceptet Moveat som kommer till Sigtuna i helgenFoto: Pressbild

Moveat kommer till Sigtuna

På lördag är det Moveat Sigtuna där man som sigtunabo kan upptäcka utvalda restauranger, delikatessbutiker och caféer i staden.

centrum_artikel_host

Moveat har tidigare arrangerats i ett 40-tal städer runt om i landet och genomförs regelbundet i Stockholm, Uppsala och Gävle. På lördag är konceptet i Sigtuna där sigtunabor och andra kommuninvånare kan få upptäcka det kulinariska Sigtuna.
– Moveat har blivit större än vi någonsin kunnat drömma om. Vi är glada över att äntligen vara i Sigtuna som är en spännande och intressant matstad. Urvalet av deltagande mataktörer bygger på vår matpassion och lokala kännedom för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. Att vara med om en Moveat handlar dock lika mycket om smaker som att umgås, säger Simon Håkansson, VD för Moveat.

Under fem timmar kommer moveat att pågå och gästen passerar utvalda stopp där man får en smakportion som representerar restaurangens meny och matfilosofi. Man navigerar med hjälp av Moveats app och kan uppleva maten i sin egen takt. Man kan också få direktkontakt med kocken, ägare och andra gäster på krogen.

connys_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

oppethus_helsida_2023

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

humbacken_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
humbacken_outsider
nrh
pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider