nationaldagen_pan
Simon och Charlotta Håkansson ligger bakom konceptet Moveat som kommer till Sigtuna i helgenFoto: Pressbild

Moveat kommer till Sigtuna

På lördag är det Moveat Sigtuna där man som sigtunabo kan upptäcka utvalda restauranger, delikatessbutiker och caféer i staden.

centrum_artikel_host

Moveat har tidigare arrangerats i ett 40-tal städer runt om i landet och genomförs regelbundet i Stockholm, Uppsala och Gävle. På lördag är konceptet i Sigtuna där sigtunabor och andra kommuninvånare kan få upptäcka det kulinariska Sigtuna.
– Moveat har blivit större än vi någonsin kunnat drömma om. Vi är glada över att äntligen vara i Sigtuna som är en spännande och intressant matstad. Urvalet av deltagande mataktörer bygger på vår matpassion och lokala kännedom för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. Att vara med om en Moveat handlar dock lika mycket om smaker som att umgås, säger Simon Håkansson, VD för Moveat.

Under fem timmar kommer moveat att pågå och gästen passerar utvalda stopp där man får en smakportion som representerar restaurangens meny och matfilosofi. Man navigerar med hjälp av Moveats app och kan uppleva maten i sin egen takt. Man kan också få direktkontakt med kocken, ägare och andra gäster på krogen.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

seniormassa_pan
connys_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider