helsida_bostad
Simon och Charlotta Håkansson ligger bakom konceptet Moveat som kommer till Sigtuna i helgenFoto: Pressbild

Moveat kommer till Sigtuna

På lördag är det Moveat Sigtuna där man som sigtunabo kan upptäcka utvalda restauranger, delikatessbutiker och caféer i staden.

centrum_artikel_host

Moveat har tidigare arrangerats i ett 40-tal städer runt om i landet och genomförs regelbundet i Stockholm, Uppsala och Gävle. På lördag är konceptet i Sigtuna där sigtunabor och andra kommuninvånare kan få upptäcka det kulinariska Sigtuna.
– Moveat har blivit större än vi någonsin kunnat drömma om. Vi är glada över att äntligen vara i Sigtuna som är en spännande och intressant matstad. Urvalet av deltagande mataktörer bygger på vår matpassion och lokala kännedom för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. Att vara med om en Moveat handlar dock lika mycket om smaker som att umgås, säger Simon Håkansson, VD för Moveat.

Under fem timmar kommer moveat att pågå och gästen passerar utvalda stopp där man får en smakportion som representerar restaurangens meny och matfilosofi. Man navigerar med hjälp av Moveats app och kan uppleva maten i sin egen takt. Man kan också få direktkontakt med kocken, ägare och andra gäster på krogen.

connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

toppbanner

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

centrum_sommar2022_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider