centrum_panorama_hostshopping
Birgitta Pettersson och Olov Holst med FRG:s representant Anthony Ruoro vid SagaskolanFoto: Insändarbild

Mottagandet av ukrainaflyktingarna går bra

Sigtuna kommuns mottagande av flyktingar från Ukraina uppges gå bra: - Det var två saker som slog mig vid besöket. Dels hur engagerat och professionellt kommunens tjänstemän tagit sig an den svåra uppgiften. Men framför allt ska Frivilliga Resursgruppen (FRG) hyllas i detta arbete. De jobbar ideellt, dygnet runt och visar inte bara på flexibilitet och stort yrkeskunnande genom att med kort framförhållning lösa en så svår uppgift, utan också på en stor och äkta medkänsla med flyktingarna. Det är jag övertygad om spelar stor roll för att skapa trygghet och ett varmt välkomnande, säger kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M)

centrum_artikel_host

I helgen togs 83 flyktingar emot från Ukraina. De har kvarterats in i Sagaskolan. De flesta kom med buss via Malmö på anvisning av Migrationsverket. Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, och Birgitta Pettersson, kommundirektör, besökte Sagaskolan i måndags. De visades runt av FRG, Frivilliga resursgruppen, som varit med och organiserat mottagandet.
– Det känns väldigt bra att Sigtuna kommun står först i ledet för att hjälpa människorna som flyr krigets fasor och dessutom gör ett fantastiskt jobb genom att skapa en känsla av trygghet, omtanke och omhändertagande. Jag är stolt över våra medarbetare och stolt över att ha FRG:s fantastiska frivilliga i vår kommun, säger Olov Holst i ett uttalande.

Holst berättar att flyktingarna verkar vara relativt lugna trots att de flytt från svåra förhållanden. Han hade förväntat sig en större oro. Holst har även samtal med flera av ukrainarna. Mottagandet i kommunen går vidare, barn har även börjat i skolor runt om i kommunen.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
connys
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider