centrum_panorama_hostshopping

Motorentusiaster förbereder sig för Steninge Motorträff

En av årets mest efterlängtade händelser för motorentusiaster närmar sig. På onsdag den 5 juni kommer Steninge Motorträff att äga rum vid den historiska Stenladan i Steninge.

centrum_artikel_host

Detta populära evenemang, initierat av Magnus ”Bingo” Granhagen i samarbete med Thomas Hulldin på Steninge Bruk, har snabbt blivit en av regionens mest spännande motorträffar.

Den kommande träffen kommer att bjuda på en imponerande samling fordon, inklusive veteranbilar, unika bilar, EPA och MC-mopeder. Motorfans i alla åldrar välkomnas att ställa ut sina egna bilar och dela sin passion. Restaurangen i parken kommer under kvällen att erbjuda enklare förtäring för besökarna.

Magnus Granhagen, initiativtagaren till träffen, berättar att målet för sommaren är att arrangera minst fem träffar. ”Jag fixar denna träff för att jag tycker att det är en kul grej att ha på hemmaplan”, säger han entusiastiskt. ”Det är ett uppskattat evenemang av deltagarna jag har pratat med.”

Steninge Motorträff har blivit ett populärt inslag i Steninges evenemangskalender och lockar besökare från när och fjärran. Med en imponerande samling fordon och en atmosfär av gemenskap och motorpassion, är detta ett evenemang som motorälskare i Steninge och dess omgivningar inte får missa.

centrum_host_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

pantamera_avc_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

brobygget_2024
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider