defacto_pan2020
Lucao och Jimmy Karlsson

Möter storlaget i åttondelsfinal

Skånela lottades mot storlaget IFK Kristianstad i åttondelsfinalen av Svenska Cupen: - Vi har visat att vi kan matcha de bästa lagen, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Herdeiro Lucaos gamla klubb IFK Kristianstad kommer till Vikingahallen. Det stod klart sedan Skånela överraskande gått vidare under söndagen när Önnered besegrade Lindesberg:
– Jag är inte överraskad, Önnered ville inte förlora tre matcher, säger Lucao till märsta.nu

Lucao värmer upp inför träningen med att cykla en stund. Återkomsten till Vikingahallen och Skånela har spelmässigt varit bra men han saknar Skånelas publik:
– Jag ville ha en återkomst med publik, med tung läktare, förhoppningsvis blir det bättre i år.

Matchplanen enligt Lucao är att inte gå in med för mycket respekt. Att man ska tro på sig själva, utgå från försvarsspelet och sen trycka fram.
– Som vi spelat finns det chans. Kristianstad är nog lika bra som Alingsås och Önnered. Vi får se upp med deras högernia, han är grym, men jag vet inte vad han heter, fråga Jimmy, han har koll på spelarna, säger Lucao och skrattar.

Ja att Jimmy Karlsson har koll på motståndet råder ingen tvekan om. Han ser en härlig chans att få matcha mot en av landets giganter det senaste decenniet.
– Det är David mot Goliat, deras målvakt tjänar mer än vad hela vårt lag gör tillsammans. Kan vi matcha Alingsås så kan vi pressa Kristianstad också. Vi har hög kvalitet i laget och är inte chanslösa. Det är inte heller lätt att komma hit. Lucao var själv med och förlorade här med dem i Elitserien.

För den som minns var ju Skånela i Elitserien för snart tio år sedan. Då kokade Vikingahallen. Så blir det inte riktigt nu eftersom bara 150 får komma in.
– Vi är inne i en bra trend och förbereder oss som vanligt inför match. Ska sätta vår gameplan och skruva till den. Vi har visat att vi kan möta de bästa lagen. Vi är tillräckligt bra fr att spöa dem.

Avkast Lördag 17.00, Vikingahallen – Retur 13/9 19.00 i Kristianstad

seniordag_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

connys_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

mp_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

karnkraft_m_topp

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

centrum_host_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

defacto_helsida
ica_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ica_outsider
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
nrh
mp_outsider
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider