centrum_panorama_hostshopping
Maik Aslan i FC ArlandaFoto: Daniel Iskandar

Möter Lidingö i historisk premiär

FC Arlanda möter på lördag IFK Lidingö i en historiskt premiär i och med att man inte varit i Division 2 tidigare.

centrum_artikel_host

Kvalet till Division 2 avbröts abrupt i höstas på grund av smittspridning av covid-19, det innebar att både FC Arlanda och Kungsängen fick plats i Division 2, trots att Kungsängen vann första matchen. Det innebär att Division 2 Norra Svealand består av 15 lag.

På lördag är det premiär och man spelar i ett högt tempo för att få ihop seriens 28 matcher per lag. FC Arlanda möter Lidingö borta och redan på onsdag kommer Järfälla på besök till Midgårdsvallen. FC Arlanda avser också spela sina matcher på naturgräs på Huvudarenan.
– Vi har tränat hela vintern för att få spela matcher, så vi känner och välförberedda inför uppgiften på lördag, säger veteranen Mai Aslan som även har erfarenhet från spel i Division 1.

Det är en del nya spelare som kommit in samt en ny tränare i Fredrik Dahlin som tidigare var i BP:s verksamhet. Nye målvakten Jean-Marc Antersijn är dock på landslagsuppdrag och därmed ser det ut att lokale märstaprofilen Milo Hanna kan få vakta kassen i premiären.

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider