sap_pan23
Maik Aslan i FC ArlandaFoto: Daniel Iskandar

Möter Lidingö i historisk premiär

FC Arlanda möter på lördag IFK Lidingö i en historiskt premiär i och med att man inte varit i Division 2 tidigare.

centrum_artikel_host

Kvalet till Division 2 avbröts abrupt i höstas på grund av smittspridning av covid-19, det innebar att både FC Arlanda och Kungsängen fick plats i Division 2, trots att Kungsängen vann första matchen. Det innebär att Division 2 Norra Svealand består av 15 lag.

På lördag är det premiär och man spelar i ett högt tempo för att få ihop seriens 28 matcher per lag. FC Arlanda möter Lidingö borta och redan på onsdag kommer Järfälla på besök till Midgårdsvallen. FC Arlanda avser också spela sina matcher på naturgräs på Huvudarenan.
– Vi har tränat hela vintern för att få spela matcher, så vi känner och välförberedda inför uppgiften på lördag, säger veteranen Mai Aslan som även har erfarenhet från spel i Division 1.

Det är en del nya spelare som kommit in samt en ny tränare i Fredrik Dahlin som tidigare var i BP:s verksamhet. Nye målvakten Jean-Marc Antersijn är dock på landslagsuppdrag och därmed ser det ut att lokale märstaprofilen Milo Hanna kan få vakta kassen i premiären.

connys_helsida
defacto_helsida
joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

ica_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

moderat_fokus_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

centrum_host_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

nrh_sigtuna

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

pantamera_avc_helsida
hockeyskola_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

sap_sep23_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

get flagyl online.
nrh
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out
swedol_outsider