centrum_panorama_hostshopping
Mannen sköts utanför en busshållsplats i SteningeFoto: Insändarbild

Mordmisstänkt åtalas för grovt vapenbrott

Den man som fortfarande är misstänkt för inblandning i dödsskjutningen i Steninge har åtalats för grovt vapenbrott.

centrum_artikel_host

Nyligen släpptes en man i 20-årsåldern från häktet sedan han suttit misstänkt för inblandning i mordet i Steninge i oktober då en man i 25-årsåldern sköts ihjäl vid en busshållsplats.

Mannen har nu åtalats för grovt vapenbrott då han hade en halvautomatisk tårgaspistol som modifierats till ett skarpt skjutvapen under en tid förra året fram till i slutet av mars. Mannen har också haft ett 15-tal skarpa patroner med kaliber .22.

Enligt de senaste kommentarerna från åklagarna är mannen fortsatt misstänkt för inblandning i mordet men det fanns inte tillräcklig bevisning för att begära honom häktad ytterligare tid. En kvinna i 20-årsåldern kvarstår i häktet.

fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna