centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Molotovcocktail kastades mot kommunhuset

En molotovcocktail kastades mot kommunhuset vid midnatt men branden tog aldrig fart.

centrum_artikel_host

Strax efter midnatt kastades en molotovcocktail mot kommunhusets entré rapporterar Aftonbladet. Flaskan kom aldrig in i själva kommunhuset men en mindre brand uppstod på utsidan enligt tidningen. Branden kunde dock släckas snabbt innan den spred sig. En anmälan om försök till mordbrand upprättades.
– Vi ser väldigt allvarligt på det här, så vi har många polisbilar ute. Det hade kunnat sluta illa, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Utöver det stora pådraget av polisbilar skickas helikopter upp som deltog i sökandet. Det är oklart om någon gripits. SVT rapporterar att en teknisk undersökning ska genomföras morgonen. Man tror sig också veta motivet till attacken men det är inget som polisen vill uttala sig om.

Polisen meddelar att man säkrat spår och bevis redan under natten men att kriminaltekniker även ska undersöka under förmiddagen. Ingen är i nuläget frihetsberövad.

 

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
connys
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna