eu_valet_panorama
Foto: Genrebild

Molly populäraste hundnamnet i kommunen

Enligt färsk statistik från Jordbruksverket är Molly det mest populära hundnamnet i Sigtuna kommun och håller sig i linje med den nationella trenden. Både i riket och lokalt är Molly ostört i toppen av namnlistan, följd av Bella och Charlie, vilket har varit konstant under flera år.

centrum_artikel_host

Däremot finns det några namn som utmärker sig som ovanligt vanliga bland hundarna i Sigtuna, rapporterar Newsworthy som sammanställt siffrorna. Enligt den senaste statistiken är Nisse, Simba, Smilla, Tyson och Kira några namn som förekommer frekvent och avviker från den nationella normen.

Nisse, Simba, Smilla, Tyson och Kira är alla namn som är betydligt vanligare bland hundägare i Sigtuna jämfört med genomsnittet i hela landet, enligt statistiken från Jordbruksverket.

Vidare visar statistiken att två hundnamn har klättrat flera platser på topplistan det senaste året i Sigtuna kommun: Doris och Elsa. Å andra sidan har två namn, Stella och Rocky, förlorat sin popularitet och har minskat i frekvens enligt den senaste rapporten.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
seniormassa_outsider
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna