nationaldagen_pan
Foto: Daniel Iskandar

Moderaterna vill samverka kring resursskolor

Moderaterna i Stockholms stad vill inleda samverkan kring resursskolor bland länet samtliga kommuner.

centrum_artikel_host

Idag gör kommuner på varsitt sätt när det gäller resursskolor, det vill säga skolor där elever i behov av särskilt stöd kan placeras efter att ha genomgått en neuropsykiatrisk utredning. Antalet elever ökar enligt Moderaterna i Stockholms stad som nu vill se ett länsöverskridande samarbete.
– Målet är att skapa ett samverkansavtal där vi tillsammans får till en gemensam modell för resursskolorna. Jag är glad och hoppfull över att samtal nu inleds, säger initiativtagare Andréa Hedin (M) oppositionsborgarråd och vice ordförande utbildningsnämnden.

Moderaterna har bjudit in alla ordföranden och vice ordföranden inom utbildningsnämnder i samtliga länets kommuner.

Fotnot: märsta.nu uppgav tidigare att akutskola som ska införas i kommunen är detsamma som resursskola. Det stämmer inte utan resursskola finns redan.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna