centrum_panorama_hostshopping
GymnasievaletFoto: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
HögstadietFoto: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Totalt samtliga skolformerFoto: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Moderaterna störst i skolvalet

Skolval genomfördes i Sigtuna kommun där drygt 1800 elever lade sin röst på något av partierna.

centrum_artikel_host

Drygt 1850 elever röstade i skolvalet i kommunen. Av dessa var 688 elever i åk 7-9 och resterande på gymnasienivå. På högstadiet blev Sverigedemokraterna klart största parti med 24,5 procent av rösterna följt av Socialdemokraterna med 22,07. Moderaterna blev tredje parti med 17,69 procent.

På gymnasiet var Moderaterna största parti med 31,6 procent följt av Sverigedemokraterna med 26,5. Socialdemokraterna fck 17,45 procent av rösterna.

Totalt sett av de 1634 giltiga rösterna var Moderaterna störst med 31,95 följt av SD med 24 procent och Socialdemokraterna 16 procent. Skolorna som deltog var Arlandagymnasiet, SSHL, Ekillaskolan, Centralskolan, Praktiska Märsta, S:t Olof och Grundsärskolan.

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
ica_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

yrkesutbildning

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
pantamera_out