centrum_panorama_hostshopping
Mattias AskersonFoto: Sigtuna kommun

Moderaterna: Oense om skolfrågor

Moderaterna bemöter under tisdagskvällen Liberalerna och Centerpartiets besked om att lämna kommunledningen. Enligt Moderaterna är det skolfrågor som är orsaken till en konflikt mellan Moderaterna och Liberalerna.

centrum_artikel_host

Mattias Askerson (M) uttrycker att han och hans parti, Moderaterna, alltid har agerat med kommuninvånarnas bästa i åtanke. De förnekar beskrivningen av konflikter som påstås röra kommunstyrelsens ordförande.

Enligt Askerson är grunden för avhoppen i kommunen en konflikt som uppstått kring bristande ansvar gällande den eskalerande otryggheten i kommunens skolor. Det verkar som om detta problem inte har hanterats korrekt av barn- och ungdomsnämndens ordförande.

Moderaterna beklagar att Liberalerna (L) och Centerpartiet (C) har valt att lämna samarbetet omedelbart utan att göra ärliga försök att lösa konflikten. Trots detta hade Moderaterna gärna fortsatt samarbetet, men de kan inte blunda för de akuta problemen i flera av kommunens skolor.

Mattias Askerson och Moderaterna har som ambition att tillsammans med Kristdemokraterna (KD) och Samling för Sigtuna (SfS) fortsätta att ta ansvar och leda kommunen i den riktning som de fick väljarnas förtroende för.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out