Mattias AskersonFoto: Sigtuna kommun

Moderaterna: Oense om skolfrågor

Moderaterna bemöter under tisdagskvällen Liberalerna och Centerpartiets besked om att lämna kommunledningen. Enligt Moderaterna är det skolfrågor som är orsaken till en konflikt mellan Moderaterna och Liberalerna.

centrum_artikel_host

Mattias Askerson (M) uttrycker att han och hans parti, Moderaterna, alltid har agerat med kommuninvånarnas bästa i åtanke. De förnekar beskrivningen av konflikter som påstås röra kommunstyrelsens ordförande.

Enligt Askerson är grunden för avhoppen i kommunen en konflikt som uppstått kring bristande ansvar gällande den eskalerande otryggheten i kommunens skolor. Det verkar som om detta problem inte har hanterats korrekt av barn- och ungdomsnämndens ordförande.

Moderaterna beklagar att Liberalerna (L) och Centerpartiet (C) har valt att lämna samarbetet omedelbart utan att göra ärliga försök att lösa konflikten. Trots detta hade Moderaterna gärna fortsatt samarbetet, men de kan inte blunda för de akuta problemen i flera av kommunens skolor.

Mattias Askerson och Moderaterna har som ambition att tillsammans med Kristdemokraterna (KD) och Samling för Sigtuna (SfS) fortsätta att ta ansvar och leda kommunen i den riktning som de fick väljarnas förtroende för.

pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

slottsby_helsida
ica_helsida
connys_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
ica_outsider
storemore_out
connys
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host