centrum_panorama_hostshopping
Seminariet äger rum i Kulturlänken 27:e aprilFoto: Sigtuna kommun
Olov Holst, oppositionsrådFoto: Pressbild/Moderaterna

Moderaterna bjuder in till Trygghetsseminarium

Moderaterna bjuder in till Trygghetsseminarium i Kulturlänken i slutet av april: - Vi måste ta kommuninvånarnas ökade känsla av otrygghet på allvar, säger Olov Holst, oppositionsråd (M).

centrum_artikel_host

Moderaterna bjuder in kommuninvånare till ett trygghetsseminarium i Kulturlänken på kvällen 27:e april.
– Vi måste ta kommuninvånarnas ökade känsla av otrygghet på allvar, säger Olov Holst (M), oppositionsråd

Moderaterna kommer att bjuda in expertis på området och låta oroliga kommuninvånare få svar på sina frågor.
– Vi vill att sakkunniga ger sin syn på situationen och presenterar möjliga vägar för att lösa den ökande otryggheten. Oavsett om det är en faktisk ökning eller en ökad känsla av otrygghet måste vi politiker våga ta tag i frågan och arbeta för lösningar. Att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att problemet inte existerar är ingen väg framåt. Vi tänker ta vårt politiska ansvar i denna fråga och fortsätta jobba för en kommun där alla ska känna sig säkra och trygga, fortsätter Olov Holst.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out