centrum_panorama_hostshopping
Elisabeth SvantessonFoto: Moderaterna/Axel Adolfsson

Moderaterna: Arlandas utbyggnad får inte stoppas

En majoritet av riksdagens partier uppges vara överens om att Arlandas planerade utbyggnad inte får stoppas rapporterar SVT Inrikes.

centrum_artikel_host

Regeringen var förra veckan överens om att stoppa den planerade utbyggnaden av Arlanda, men nu markerar Moderaterna mot regeringen i finansutskottet rapporterar Svt Inrikes. Ett så kallade tillkännagivande har gjorts enligt SVT Inrikes. Moderaterna, övriga borgerliga partier och Sverigedemokraterna står bakom tillkännagivandet som ska läggas fram i Riksdagen för votering under dagen:
– En majoritet av riksdagens partier kommer att slå fast att Arlandas utveckling och utbyggnad inte ska stoppas av politiska beslut – och det har regeringen att rätta sig efter, säger Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson till SVT.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) säger till SVT att det är Swedavia som ansvarar för att investeringarna ska ske i lägre takt eller ställas in samt att regeringen har förtroende för bolagets ledning och delar bedömningen som gjorts.

Swedavias Presschef uppger för SVT att inte finns något behov av investeringar just nu och att beslutet var rent marknadsmässigt, projekten kan återupptas om trafikutvecklingen förändras. I första

centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
connys