valstadagen_pan
Foto: Daniel Iskander

Mobil Bygg i Stockholm bygger ny skola i Steningehöjden

Kommunstyrelsen fattade i måndags beslut om att tilldela Mobil Bygg i Stockholm AB uppdraget att bygga skola i Steningehöjden.

centrum_artikel_host

Nu är det klart med upphandlingen av en ny skola i Steningehöjden. Mobil Bygg i Stockholm AB, ett företag som omsatte en kvarts miljard det senaste bokslutet har fått uppdraget att uppföra skolan som ska ha plats för ca 270 elever i högstadieålder. Skolan ska vara 3000 kvadratmeter i fyra våningar.

Sedan tidigare har Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deklarerat att Steningehöjdens skola och Tingvallaskolan är de skolprojekt som kommer att verkställas i kommunen med anledning av att Engelska skolans etablering i Sigtuna stadsängar. Galaxskolans utbyggnad stoppas tillsvidare. En skola planeras också i Steninge slottsby, det är dock oklart om det blir en högstadieskola i nuläget.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
elon_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
mp_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
student_outsider
connys
wenngarn_outsider
ica_outsider
joes_outsider