centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Mobil Bygg i Stockholm bygger ny skola i Steningehöjden

Kommunstyrelsen fattade i måndags beslut om att tilldela Mobil Bygg i Stockholm AB uppdraget att bygga skola i Steningehöjden.

centrum_artikel_host

Nu är det klart med upphandlingen av en ny skola i Steningehöjden. Mobil Bygg i Stockholm AB, ett företag som omsatte en kvarts miljard det senaste bokslutet har fått uppdraget att uppföra skolan som ska ha plats för ca 270 elever i högstadieålder. Skolan ska vara 3000 kvadratmeter i fyra våningar.

Sedan tidigare har Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deklarerat att Steningehöjdens skola och Tingvallaskolan är de skolprojekt som kommer att verkställas i kommunen med anledning av att Engelska skolans etablering i Sigtuna stadsängar. Galaxskolans utbyggnad stoppas tillsvidare. En skola planeras också i Steninge slottsby, det är dock oklart om det blir en högstadieskola i nuläget.

pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna