eldsjal2024_pan

Misstänkt mordbrand i tågtunnel

En man greps under eftermiddagen för att ha startat en eld i en av Arlandas tågtunnlar.

centrum_artikel_host

Branden startade i Sky Citys tunnel som fick evakueras enligt polisen. Konsekvenserna blev även att all tågtrafik stoppades i samband med insatsen. Polisen grep en man som ska ha startat branden genom att elda skräp i tunnelmynningen.

Föremål kopplade till den misstänkta gärningsman har hittats på en tågstation och undersökts av nationella bombskyddet, men bedömdes vara ofarliga vid 18:30. Trots detta fortsatte polisens trafikstopp för all tågtrafik på Arlanda på grund av ytterligare tekniska undersökningar. Mannen som greps är nu anhållen, misstänkt för grovt sabotage, men hans identitet är ännu okänd.

Vid 21-tiden upphävdes stoppet för tågtrafiken. Det rådde kraftiga förseningar på all tågtrafik norrut mot Märsta och Arlanda.

Uppdaterad kl. 3.55

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna