centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Misstänkt gängkriminell anhållen för mordförsök

En man greps igår i Märsta misstänkt för mordförsök, enligt Aftonbladet ska den misstänkte vara känd gängkriminell och dessutom misstänks ha kört ihjäl en elvaårig pojke i somras.

centrum_artikel_host

Det var under onsdagskvällen som ett stort pådrag kallades till koloniområdet i Kungshörnet. Aftonbladet rapporterar att en man hade knivhuggits och misshandlats av flera gärningspersoner. Många vittnen fanns på plats och en anmälan om mordförsök har upprättats. En man är gripen och anhållen. Enligt Aftonbladet är den misstänkte samma person som i somras misstänks ha körde ihjäl en 11-årig pojke i Märsta. Han är sedan tidigare misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till ananas död.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

mp_tack_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
pantamera_out