vinter_pan
Foto: Sigtuna kommun

Minskning av socialbidragstagare under vintern

Andelen som fick socialbidrag i kommunen minskade de tre första månaderna i år jämfört med samma period förra året.

centrum_artikel_host

Under vintermånaderna december-februari fick i snitt 287 personer ekonomiskt bistånd i kommunen enligt siffror som Newsworthy sammanställt, det motsvarar 0,6 procent av den vuxna befolkningen. Andelen är marginellt fler än i höstas men färre än samma period förra året. Som mest hade kommunen 1,5 procent av den vuxna befolkningen som fick socialbidrag 2014, sedan dess har andelen minskat kraftigt och är alltså nu strax över 0,5 procent. Under pandemiåren ökade andelen en aning till 0,7-0,8 procent.

Majoriteten av biståndstagarna var kvinnor, 130 var män 157 var kvinnor den senaste vintern. Högst andel biståndstagare i länet finns i Södertälje med 1,4 procent och minst i Solna med 0,1 procent. Sigtuna är tia i länet när det gäller lägst andel av befolkningen som har bistånd. 16 andra kommuner har alltså högre andel.

slottsby_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
oppethus_out
ridskola_2020_outsider
storemore_out
connys
nrh
slottsby_outsider