vinter_pan
Ola Karlsson, styrelseordförande, Svenskt Ambulansflyg, Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Anna Alm Andersson, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg och Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvarFoto: Per-Anders Adsten

Ministrar besökte ambulansflyget på Arlanda

Under freagen besökte Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, och Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg vid deras beredskapsbas på Arlanda. Besöket ägde rum den 25 oktober och syftade till att uppmärksamma och stödja det nationella ambulansflyget som är av central betydelse för att säkerställa en jämlik och effektiv sjukvård i hela Sverige.

centrum_artikel_host

”Det är viktigt med en jämlik vård i hela landet. Svenskt ambulansflyg är en betydelsefull pusselbit i det arbetet. En resurs för hela Sveriges sjukvård och en verksamhet som räddar liv,” sa Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister.

Svenskt Ambulansflyg spelar en avgörande roll när det gäller att transportera de allra svårast sjuka, för tidigt födda barn, personer med brännskador och andra allvarliga sjukdomstillstånd. Dess sex ambulansflygplan är i ständig beredskap, redo att rycka ut dygnet runt. Dessa transporter kan vara akuta, men också planerade resor för att flytta patienter till sina hemmasjukhus eller för att underlätta nationell specialistvård.

”Sverige behöver en beredskap för att kunna hantera händelser i hela hotskalan och sjuktransporter är en viktig del av den grundläggande beredskapen,” betonade Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar.

Under besöket fick ministrarna en inblick i Svenskt Ambulansflygs verksamhet och dess förmåga att stödja Sverige i händelse av samhällsstörningar eller kriser. Det betonades också att verksamheten spelar en central roll i Sveriges samarbete inom NATO.

Ola Karlsson, styrelseordförande för Svenskt Ambulansflyg, välkomnade besöket och underströk dess betydelse för utvecklingen av Sveriges beredskap samt för att öka kunskapen om den nationella kapaciteten som kan vara av värde inom internationellt samarbete.

Svenskt Ambulansflyg utför mer än 300-400 patienttransporter varje månad, varav drygt 30 procent är akuta. Verksamheten är i början av en utvecklingsresa tillsammans med Sveriges regioner och är en central del av landets beredskap genom samarbete mellan de 21 regionerna.

vinter_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
ica_helsida
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
connys
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
storemore_out
slottsby_outsider