eldsjal2024_pan
Alice Bah Kunke kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag.Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Minister kommer till Märsta

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

centrum_artikel_host

Alice Bah Kunke (MP) ska besöka Kulturskolan i Märsta för att presentera propositionen ”En kulturskola för framtiden – en strategi för de statliga instanserna”. Regeringskansliet kontaktade Kulturskolechefen Eva Sjögren van Berkel tidigare i veckan.
– Vi har en unik verksamhet och är ute mycket i kommunens grundskolor. Bland annat har vi estetisk verksamhet, kulturpoolen, i mellanstadiet med sång, dans och teater kring ämnesområden som skolan bestämmer. Det kan vara allt från värdegrundsarbete till världens religioner och vikingatiden. Gör du en rap om Sveriges fyra grundlagar så glömmer du dem inte i första taget. Det du lär dig genom estetiskt arbete finns kvar i kroppen, säger Eva Sjögren van Berkel.

Aktiverar 1300 elever
Kulturskolan har även många uppdrag i särskolan och gymnasiesärskolan. Dessutom samarbetar man med biblioteket och har olika arrangemang för skolelever, bland annat barnteater. Genom ett bidrag från Statens kulturråd erbjuds även kulturskolefritids på några av skolorna i kommunen och Valsta fritidsgård. Omkring 1300 elever går på någon av kurserna som Kulturskolan håller på eftermiddagar. Allt ifrån jazzdans och bild till form, teater och olika instrument.

Får se verksamheten
I samband med besöket kommer ministern att få sig en rundtur av Kulturskolans verksamhet.
– Vi är såklart jättestolta för att få visa kulturministern vår fina verksamhet och våra fina lokaler. Jag tillsammans med några av lärarna kommer att guida runt henne och vi kommer bland annat att kunna se elever från Ekillaskolan som har kulturprofil och så är elever från Galaxskolan här och dansar, fortsätter Eva Sjögren van Berkel.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
storemore_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys