centrum_panorama_hostshopping
Finslipning av banorna pågårFoto: Sigtuna Äventyrsgolf

Minigolfen invigs i början av juni

Den nya minigolfbanan i Sigtuna är snart klar och hålen har historiska sigtunateman.

centrum_artikel_host

I början av juni kommer Sigtunas nya minigolfbana öppna, det är en bana som Sigtuna IF driver och ansvarar för. Banan kommer att berätta om Sigtunas rika historia och alla hål kommer ha ett särskilt tema. De olika hålen kommer att presenteras med hjälp av historieexperter i staden samt Destination Sigtuna och Sigtuna Museum. Banans överskott går till Sigtuna IF:s idrottande barn och ungdomar som just nu överstiger 800 inom fotboll, innebandy, bordtennis och rugby.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida
bygdensdag_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna