vinter_pan
Foto: Insändarbild

Mindre köer på Arlanda

Arlanda som haft problem med köer under sommaren har nu kommit tillrätta med personalbristen.

centrum_artikel_host

Under sommaren var det säkerhetskaos på Arlanda med anledning av de långa köerna till säkerhetskontrollen. Personalbrist var orsak och Avarn som skötte bemanningen har kritiserats, likasp Swedavia och Säpo som skyndsamt behövde hantera säkerhetsklassningar för personal som ska jobba på airside. Radio Stockholm rapporterar att köerna nu minskat och är normala varpå rekommendationen att komma tre timmar innan en flight slopats.

oppethus_dec

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
connys
storemore_out
oppethus_out
pantamera_out
vinter_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider