centrum_panorama_hostshopping
Foto: Scandinavian XPO/Illustration

Mindre event kan genomföras

Scandinavian XPO som öppnar en av landets största mässhallar vid årsskiftet har fått in bokningar för mindre event till efter nyår.

centrum_artikel_host

Öppningen av Scandinavian XPO är bara två månader bort. Man har kunnat förbereda sig med en safe-event-plan när öppningen sker. VD Staffan Littmarck säger i en intervju på XPO:s hemsida att covid-19 ställt till det för dem men att mindre möten på mellan 100-300 personer ligger kvar i vår. Kunder med större event har flyttat dessa till hösten 2021 och även in i 2022.
– Vi ser att ett kommande uppdämt behov kommer att ge oss tuffa högsäsonger framöver där bokningarna trängs med varandra. För de som planerar för bokningar 2022 och 2023 gäller det att kontakta oss snarast. Så oavsett pandemin så ser jag väldigt mycket fram emot att vi öppnar vid årsskiftet. Det kommer att bli fantastiskt bra, uppger Littmarck.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys