vinter_pan
Windefalk, Björlin och OverholtFoto: Miljöpartiet

Miljöpartiet vill stoppa avverkning i Hällsbo

I det populära naturområdet i Hällsbo i Sigtuna vill markägaren Kilen Venngarn Fastighetsförvaltning AB avverka ett skogsområde stort som 30 fotbollsplaner. Miljöpartiet vill att Sigtunas gröna oas räddas.

centrum_artikel_host

I skogarna kring Hällsbo kan sigtunaborna promenera, motionera och uppleva orörd natur. Här finns motionsspår, skidspår och mountainbikebanor. Delar av Hällsboskogen är skyddat som naturreservat men större delen är oskyddad och riskerar nu att bli ett stort hygge.
Undersökningar visar att allt fler människor vistas ute i naturen, inte minst i samband med pandemin. Sigtunaborna är inget undantag. När antalet invånare ökar i närliggande områden som Sigtuna stadsängar är det viktigare än någonsin att vi bevarar mer natur, inte mindre!

Ett stort skogsområde intill Hällsboskogens naturreservat har anmälts för avverkning och Miljöpartiet har uppvaktat den styrande majoriteten och uppmanat dem att snarast ta initiativ till en dialog med markägaren. Kommunledningen måste ta sitt ansvar och säkerställa att naturvärden inte går förlorade och att det finns tillräckliga grönområden för ett växande Sigtuna. När staden växer måste närnatur skyddas för framtiden. En liten del av kommunens överskott kan rädda ett stort område för biologisk mångfald och för fina utflykter nära bostäder. Den styrande alliansen har nu möjlighet att visa sina miljöambitioner genom att skydda en av kommunens mest värdefulla gammelskogar som förtjänar att få leva vidare.

  • Karolina Windefalk
  • Elwood Overholt
  • Tove Björlin
    Miljöpartiet de gröna i Sigtuna kommun
joes-helsida
defacto_helsida
oppethus_dec
nrh_sigtuna

slutreplik Bostadskrisen är här och nu

Insändare Tre erfarna moderatpolitiker borde kunna bättre än så här. Nivån i deras replik är pinsamt låg. Den bostadspolitiska debatten är för viktig för att fintas bort på det här sättet.

repliken: Svar till Marie Axelsson (S) om Moderat bostadspolitik

Insändare Marie Axelssons insändare innehåller i många avseenden en lång rad fel om bostadspolitiken i allmänhet och om ombildning till bostadsrätter i synnerhet. Marie Axelsson har fel om hon tror att en ombildning av 64 lägenheter i Sigtuna från hyresrätter till bostadsrätter minskar antalet bostäder.

pantamera_avc_helsida
wenngarn_helsida

Socialliberala segrar i höstbudgeten

Insändare Regeringens satsningar under nästa år visar att Liberalerna gör skillnad i svensk politik. Vi har prioriterat skolan, det förebyggande arbetet och Sveriges klimatomställning.

connys_helsida

repliken: Kommunledningen undviker siffrorna

Insändare Inför 2024 aviseras hela 34 miljoner kronor i nedskärningar inom skolverksamheten i Sigtuna kommun. Det motsvarar 3 % av Barn- och ungdomsnämndens hela budget. Detta är fakta och vi vill stoppa nedskärningarna.

ica_helsida

slutreplik Kommunens medarbetare är inte gränspoliser

Insändare Naturligtvis finns det många stora utmaningar som vi som politiker behöver arbeta med så att vi får ett bättre samhälle. Det Moderaterna då vill göra är att fokusera på enskilda personer i utsatt läge och önskar transformera välfärden till att bli angivare. Den väg som den högernationalistiska regeringen slagit in på är på många sätt oerhört skrämmande.

storemore_helsida

repliken: Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Insändare Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

Angiveri hör inte hemma i Sverige

Insändare Regeringen vill att offentligt anställda inom välfärden ska anmäla papperslösa. Det är ett förslag som inte hör hemma i det fria, öppna och demokratiska samhället. Vänsterpartiet ställer sig starkt kritiskt till detta och föreslog att kommunstyrelsen skulle tillskriva regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas i kommunal verksamhet. Dessvärre gick det inte igenom och det var ingen av den styrande minoritetens ledamöter som ställde sig bakom det.

vinter_helsida

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull!

Insändare Rapporteringen om flygresandets utveckling efter Covid-pandemin har ett konsekvent mönster. Researrangörernas och flygbolagens pressmeddelanden berättar om ökade volymer, fler destinationer, nya flygplan, rusning efter sistaminuten-biljetter etc och media vidarebefordrar den bilden utan nämnvärt ifrågasättande.

Centerpartiet jobbar för små och stora marknader

Insändare Det är på marknaden du hittar det du behöver och ibland det du inte visste du behövde. Det är här säljare och köpare möts, ibland personligen, mellan fyra ögon. Det är så jobb och tillväxt skapas. Det är viktigt med små och stora marknader, från minsta bondemarknad till världshandel.

Ge flickor och pojkar lika möjligheter att förverkliga sina fotbollsdrömmar!

Insändare Intresset för damfotboll har skjutit i höjden på senaste tiden. Det är inte särskilt konstigt med tanke på den framgångssaga vårt landslag levererat: ett VM-silver, två OS-silver och två EM-semifinalistplaceringar, för att nämna några meriter från de senaste mästerskapen. I sommar får vi återigen njuta av ett fotbolls-VM i våra blågula tröjor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
storemore_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
nrh
wenngarn_outsider
pantamera_out
joes_outsider
vinter_outsider
connys