vinter_pan
Foto: Svenska Spel/Adam Wrafter

Miljonvinnare ska återuppta renovering

Personen som vann på Keno på Midsommarafton visade sig vara en 35-årig man som nu ska återuppta renovering i sitt hem.

centrum_artikel_host

Svenska spel har nu identifierat den spelare som vann på Keno under midsommar, det visade sig vara en man som spelade för tio kronor och vann fem miljoner.
– Jag och brorsonen låg och solade när jag sa ”ikväll ska jag spela på Keno och jag kommer bli miljonär”. Det är så sjukt att det blev så också, berättade mannen när han gratulerades av Svenska Spels Turs vinnarkommunikatör några timmar senare när det visade sig att mannen vunnit hela fem miljoner kronor på fredagskvällens dragning, säger mannen i ett uttalande.

Mannen upptäckte vinsten i samband med en powernap innan middagen, han såg att en boll matchade det spel han lagt.
– Jag tänkte bara ”vad fan, det här kan inte stämma, det är för bra för att vara sant” så jag gick ut till min bror och visade honom som också trodde att det var ett skämt, berättade mannen som fortfarande var i chock och ännu inte fått någon sömn.

Pengarna ska mannen använda till renovering av huset som han var tvungen att pausa på grund av pengabrist.
– Det här kommer väldigt lägligt. Nu kommer jag också kunna ta sista veckan ledig på jobbet jag ska sluta på, sa mannen glatt.

oppethus_dec

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

slottsby_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
oppethus_out
slottsby_outsider
storemore_out
vinter_outsider
nrh