centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Miljödemonstration utanför kommunhuset

Vid lunchtid på fredagen demonstrerade Nätverket Klimat Sverige utanför Sigtuna kommun som en del av en aktion av aktivisten Greta Thunberg.

centrum_artikel_host

Greta Thunberg som uppmärksammats för att demonstrera utanför Riksdagen har nu spridit sina demonstrationer runt om i landet. På fredagen demonstrerades det på 88 orter, bland annat utanför kommunhuset i Märsta. Ett flertal kommuninvånare hade lockats av initiativet som organiseras av Nätverket Klimat Sverige.
– Vi är i akut behov av en politik på global nivå med internationella koldioxidskatter, som både påskyndar omställningen och bidrar med resurser till FN:s gröna fond, och även av stoppdatum för användning av fossila bränslen, säger Torbjörn Vennström, samordnare för KlimatSverige.

Lina Hedberg är en av demonstranterna utanför kommunhuset, hon berättar att man ska överlämna ett medborgarförslag till kommunledningen.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys