eldsjal2024_pan

Miljardförlust för SAS

SAS förlorade det första kvartalet i år 1,6 miljarder kronor.

centrum_artikel_host

SAS återhämtning i trafiken efter pandemin fortsätter men förlusten för perioden februari-april i år är hela 1,6 miljarder kronor. Enligt ett pressmeddelande från SAS är det inte bara SAS som har problem utan stora delar av flygindustrin har svårigheter med återuppbyggnad av verksamheten. SAS har även lanserat ett sparpaket sedan tidigare.

Intäkterna för perioden november 21-april 22 var 12,6 miljarder, att jämföra med endast 4,2 för samma period föregående år. SAS ser en positiv marknadsutveckling till sommaren, man har ökat antalet flyg i trafik samt samarbetat med Apollo om deras charter.
– Vi ser en uppdämd efterfrågan på resor och den underliggande efterfrågan är god, både för affärs- och fritidsresor. Vi är dock fortfarande försiktiga med anledning av den rådande osäkerheten. Trafiken till och från Asien påverkas fortfarande av de återstående covid-19-restriktionerna samt den geopolitiska situationen, skriver VD och koncernchef Anko van der Werff i ett pressmeddelande.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

spedition_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

steningekompani_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

centrum_host_helsida
storemore_helsida
connys_helsida
aldreomsorg_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
storemore_out
spedition_outsider
pantamera_out
outsider_aldreomsorg
centrum_outsider_host
connys