defacto_pan2020
Räkna med mängder av militärfordon på E4:an, väg 263 och 269 samt E18.Foto: Alexander Karlsson/Försvarsmakten

Så påverkar Aurora 17 kommunen

Militärövningen Aurora 17 som pågår under september kommer att påverka fram för allt trafik på E4:an, E18 och kanske även väg 263 mellan Arlanda-Håbo-Enköping.

centrum_artikel_host

På söndagen vecka 38 (24/9) kommer du kunna se en hel del militärfordon på E4:an som ska ta sig via Uppsala/Arlanda förbi Stockholm ner mot Södertälje. Det är en del av Aurora 17, en stor militärövning. Fredag förmiddag (22 september) kommer E18 användas för att transportera stridsfordon österut mellan Enköping-Kungsängen, även Arlanda omfattas här enligt Försvarsmaktens hemsida.

Håbo kommun skriver på sin hemsida att väg 263 kommer att vara trafikerad mellan Skokloster-Enköping. Även väg 269 mellan Bro-Erikssund kan påverkas, likaså vägen mellan Bålsta-Håbo Tibble. Framför allt är det fredagen 22:a september som de flesta transporter kommer att ske på väg 263/269 samt E18 och E4.

Det kommer sannolikt också hända att det förekommer militärer kring Arlanda då man ska öva på att försvara flygplatsen. Övningen kring Arlanda kommer att ske norr om flygplatsen. Sigtuna kommun meddelar även att det kan förekomma buller och skottlossningar i samband med övningarna. En annan övningsplats är Kungsängen tvärs över Mälaren, därifrån brukar det höras när det skjuts.

Aurora 17 pågår vecka 37-39 och omfattar 19 000 deltagare från Försvarsmakten samt ca 40 myndigheter. Övningarna är koncentrerade till främst Mälardalen och Stockholm men även runt Gotland och i Göteborg. Förband från andra deltar av Europa kommer att delta samt USA.

humbacken_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

moderat_pan_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider