moderat_fokus_pan

MIK pressade tabelltvåan

Märsta IK pressade tabelltvåan och var bara minuter från tre poäng innan Bollstanäs kunde kvittera på övertid.

centrum_artikel_host

Tabelltvåan Bollstanäs gästade Midgårdvallen på måndagskvällen. MIK som slåss för nytt kontrakt var i behov av tre poäng för att inte bli inblandade i nedflyttningsstriden. Det började inte så bra. Redan efter sju minuter tog gästerna ledningen med 1-0 genom Edin Bajramovic. Märsta IK fick ordning på spelet och hade fem fina minuter i mitten av halvleken när man gick från underläge till ledning 3-1 efter mål av Benjamin Suskic, Kevin Toure och Lukas Makdesi. Det dock en händelserik första halvlek och publiken som uppgick till nästan 400 åskådare fick se ytterligare ett mål innan paus när Bollstanäs reducerade till 3-2 i minut 28.

Andra halvlek blev länge mållös men inte odramatisk. Bollstanäs gick för kvittering och Märsta IK fredade sig med näbbar och klor. Det blev ett antal utdelade varningar i andra också, tio varningar för MIK och fyra för Bollstanäs plus två röda. Det blev också en lång övertid, först i 94:e minuten kom 3-3 för gästerna. Därefter fick Bollstanäs två röda kort men tiden rann iväg för MIK att trycka på och få in ett segermål. Märsta är åtta i tabellen och har en poäng ner till kvalplats och fyra till nedflyttningen. Närmast möter man jumbon Västerås IK. Seger är ett måste för att distansera sig från botten. Matchen spelas 27 augusti med avspark 13.00 i Västerås.

Denna text genererades med en textrobot

moderat_fokus_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

defacto_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

ica_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

nrh_sigtuna
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

joes-helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

centrum_host_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
joes_outsider
nrh
pantamera_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys