vinter_pan
Victor Levén i Märsta IKFoto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

MIK föll stort i återstarten

Märsta IK var mentalt fortfarande på semester när serien startade om i högsommarvärmen på lördagen. Juventus från Västerås vann med klara 5-1: - Vi har haft 10-12 spelare på träningarna hela veckan, det är för lite, säger tränaren Dante Lugo.

centrum_artikel_host

Märsta IK skulle ha spelat träningsmatch mot Farsta 16:e juli men fick ställa i den i sista stund på grund av spelarbrist. Tränaren Dante Lugo berättar att det bara varit 10-12 spelare på varje pass denna vecka, Rasmus Edin är en av få som varit med varje gång. När serien startade om under lördagen var man heller inte med, i alla fall inte mentalt. MIK fick ihop lag och hade bud på första målet men när ettan och tvåan ramlade in bakom Victor Elfström tappade man energi. I andra kom 3-0 innan Rasmus Edin reducerade på straff.
– De backade hem och kontrade sen, det var inget att säga om. Det finns kvalitet i truppen men många saknas och Munter utgick skadad. Vi går kanske på 40-50 procent av vår kapacitet, konstaterar Dante Lugo.

Oklar truppstatus
Nästa vecka möter man Lidingö och Lugo vet inte vad han kommer kunna ställa på benen då flera spelare drar iväg på semester i dagarna.
– Jag gör så gott jag kan, både jag, spelarna och styrelsen visste om att vi ska ha både träningsmatch och seriematch. Jag är ledsen, jag vill mycket och alla måste vilja mer, fortsätter Dante Lugo.

oppethus_dec
ica_helsida
joes-helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

defacto_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

connys_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

storemore_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

nrh_sigtuna

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

vinter_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

slottsby_helsida
herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

pantamera_avc_helsida

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

EXTRA

Flodman lämnar Skånela

Handboll Skånela IF meddelar att Mattias Flodman inte kommer att leda Skånela IF:s herrlag efter säsongen. Han har nyligen skrivit på för Handbollsligalaget Alingsås HK, en klubb han tidigare kom ifrån för 2,5 år sedan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
ica_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
nrh
oppethus_out