kyrka_advent _pan
Victor Levén i Märsta IKFoto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

MIK föll stort i återstarten

Märsta IK var mentalt fortfarande på semester när serien startade om i högsommarvärmen på lördagen. Juventus från Västerås vann med klara 5-1: - Vi har haft 10-12 spelare på träningarna hela veckan, det är för lite, säger tränaren Dante Lugo.

centrum_artikel_host

Märsta IK skulle ha spelat träningsmatch mot Farsta 16:e juli men fick ställa i den i sista stund på grund av spelarbrist. Tränaren Dante Lugo berättar att det bara varit 10-12 spelare på varje pass denna vecka, Rasmus Edin är en av få som varit med varje gång. När serien startade om under lördagen var man heller inte med, i alla fall inte mentalt. MIK fick ihop lag och hade bud på första målet men när ettan och tvåan ramlade in bakom Victor Elfström tappade man energi. I andra kom 3-0 innan Rasmus Edin reducerade på straff.
– De backade hem och kontrade sen, det var inget att säga om. Det finns kvalitet i truppen men många saknas och Munter utgick skadad. Vi går kanske på 40-50 procent av vår kapacitet, konstaterar Dante Lugo.

Oklar truppstatus
Nästa vecka möter man Lidingö och Lugo vet inte vad han kommer kunna ställa på benen då flera spelare drar iväg på semester i dagarna.
– Jag gör så gott jag kan, både jag, spelarna och styrelsen visste om att vi ska ha både träningsmatch och seriematch. Jag är ledsen, jag vill mycket och alla måste vilja mer, fortsätter Dante Lugo.

pantamera_avc_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

dackskifte_helsida
connys_helsida
moderat_pan_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

centrum_host_helsida
julmarknad_2022
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

vintermarknad_helsida
upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

hockeyettan

Wings föll i derbyt

Ishockey 900 åskådare bänkade sig i Renew Arena för att se derbyt mellan Väsby-Wings. Väsby hade en stark andraperiod som bäddade för segern.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
connys
pantamera_out
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
nrh
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider