centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Migrationsverket planerar för fler förvarsplatser nära Arlanda

Under måndagen meddelade Migrationsverket att närheten till Arlanda innebär att det ska bli fler förvarsplatser i Märsta.

centrum_artikel_host

Migrationsverket har redovisat en plan till regeringen för att öka antalet platser vid Migrationsverkets förvar, i linje med regeringens målsättning att ha totalt 1 000 platser för personer som ska återvända. Enligt planen ska kapaciteten öka till cirka 750 platser de kommande åren, varav 80 nya platser planeras att byggas i närheten av Arlanda flygplats. För att nå målet om 1 000 platser krävs ekonomiska tillskott och tidiga besked för att kunna planera för en större utbyggnad i god tid.

Migrationsverket har identifierat tre områden som lämpliga för framtida utbyggnad: i närheten av Arlanda flygplats, Malmö och Luleå. Samråd har skett med olika aktörer, inklusive Polismyndigheten och Kriminalvården, och dialoger kommer att fortsätta med andra berörda parter. Parallellt med utbyggnaden av förvarsplatser arbetar Migrationsverket med att planera för ett reformerat mottagningssystem och etablera återvändandecenter. EU:s migrations- och asylpakt kan också påverka utvecklingen av förvarsverksamheten och placeringen av förvarsplatser. Utvecklingsarbetet fokuserar också på att säkerställa trygghet och säkerhet för både medarbetare och förvarstagna på förvaren.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
bygdensdag_outsider