karnkraft_m
Midgårdsbadet i MärstaFoto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Midgårdsbadet tillbakavisar uppgifter om dåligt vatten

Det senaste dygnet har flertal personer sökt vård för misstänkt förgiftning som man antar ska komma från Midgårdsbadet, men Midgårdsbadets prover visar att det är säkert att bada.

centrum_artikel_host

Ett flertal inlägg på Facebook har fått stor spridning gällande misstänkt förgiftning av alger eller att man åkt på kräksjuka. Det ska ha inträffat efter bad på Midgårdsbadet. Men Midgårdsbadet tillbakavisar att sjukdomen ska ha kommit från deras vatten. Även Midgårdsbadet känner till fall och man har blivit kontaktade om situationer:
– Vi har blivit kontaktade av några familjer som informerat oss om att deras barn har blivit sjuka efter att de var på besök hos oss och vi har agerat. Våra vattenprover visar inte på några avvikelser, skriver Jack Fluch, samordnare Bad och simhallar i Sigtuna kommun, i mail till märsta.nu

Jack Fluch berättar även att man som extraåtgärd genomfört egen odling av bakterier som kan ge upphov till kräksymtomen, alltså e-colibakterier.
– Dessa prover var negativa, alltså för liten mängd e-coli bakterier i badvattnet för att ge utslag på odlingsplattan. Även extra prover har tagits för analys hos labb. Vad barnen har drabbats av är oklart, men vi kan konstatera att reningen fungerar, vi har bra badvattenkvalitet och att vi inte har någon algblomning.

Det råder också hårdare krav riktlinjer för vattenrening hos Midgårdsbadet eftersom det är naturlig rening. Provsvaren på e-coli är just nu mycket låga, långt under gränsen för att man ska vidta åtgärd och mycket lägre än i Mälaren, uppger Jack Fluch.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

defacto_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

nrh_sigtuna

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

connys_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

centrum_host_helsida
seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
pantamera_out
mp_outsider
connys
ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
seniordag_outsider