moderat_sep_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Midgårdsbadet renoveras efter säsongen

Midgårdsbadets utedel ska renovera efter säsongen och de stora kalkstenshögarna som står på grusplanen vid Midgårdsvägen är till för just renoveringen.

centrum_artikel_host

Midgårdsbadet har hunnit fylla 12 år nästa exakt. Det var sommaren 2010 som badet invigdes med ett plask av dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S). Nu har det blivit dags för renovering och 2000 ton kalksten har beställts in, detta står uppställt vid grusplanen intill Midgårdsvägen.

Renoveringen startar när säsongen är till ända, kalkstenen ska användas som filtermaterial i reningsbassäingen eftersom Midgårdsbadet är naturligt renat utan klor. Reningsbassängen innehåller även växter och vattenlevande djur som ser till att badvattnet håller hög kvalitet. Nu finns ett grusfilter som har en livslängd på cirka tio år. Kalkstenen har en livslängd på cirka tjugo år.

toppbanner
defacto_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Politik märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
valet2022

Bergqvist: (S) kommer med felaktigheter

Politik Socialdemokraterna gick till attack mot Liberalerna och Centerpartiet för att göra sig beroende av SD. Men det här något som avfärdas av Liberalerna: - Som vanligt kommer Socialdemokraterna och Marie Axelsson helt medvetet med rena felaktigheter, säger Pernilla Bergqvist (L).

valet2022

Öhlund: Vi agerar vågmästare

Politik Efter beskedet om att kommunledningen ska vara i minoritet har Sverigedemokraterna beslutat att agera vågmästare och lägga en egen budget i fullmäktige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
galan_outsider
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
connys
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022