centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Midgårdsbadet öppnar upp

Midgårdsbadets innedel öppnar från och med 15:e juli.

centrum_artikel_host

Nu kan allmänheten återigen besöka Midgårdsbadet, detta sedan förvaltningen fattat beslut om att öppna innedelen. Midgårdsbadet har hållit stängt för allmänheten sedan i höstas. 15:e juli öppnar badet upp med sommartider. Utebadet kommer hålla stängt. Sigtuna Fritidscenter kommer öppna 15:e augusti.

Bakgrunden till att Midgårdsbadets utedel håller stängt är på grund av osäkerhet kring coronarestriktioner samt att förberedelserna för öppning av badet behöver starta kring februari. FHM mildrade restriktioner och rekommendationer från 1:a juli.

Här kan du läsa mer om Midgårdsbadet

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider